מרחב ההידברות

מרחב הידברות

"בית הספר "הדר" מציב במוקד את פיתוחה של קהילה עתירת ידע השוקדת על קידומו של כל תלמיד, לשם מיצוי כישוריו בכל תחומי העשיה והלימוד תוך השגת מצויינות אישית"….
מאז גובש החזון אנו חותרים להגשמתו.  לשם השגת המטרות היישומיות הנגזרות מחזון זה אמצנו בהווית בית הספר את המדיניות החינוכית הבאה:
·        הוראה – למידה בדרך חוויתית כדי לגעת בלב הלומדים וכדי לגרום להם להתרגש.
·        הוראה- למידה דיאלוגית כדי לחשוף את הלומד לדעות שונות ולאפשר לו
לגבש ולהביע דעתו.
·        הוראה – למידה חקרנית כדי לאפשר לכל לומד לחקור נושא בדרך ובכיוונים
המסקרנים אותו ביותר.
הוראה למידה טקסטואלית כדי להקנות השפה העברית, ונכסי צאן הברזל של התרבות העולמית.
·        הוראה – למידה באווירה המקדמת סובלנות וקבלת האחר כדי לייסד חברת מופת.
·        הוראה – למידה המקשרת בין האישי ללאומי כדי להעצים את תחושת השייכות לעם ולמדינה.
·        הוראה-למידה של מסורת יהודית ומורשת ישראלית כדי לחזק את תחושת האחריות והרצון להיות מעורב ופעיל בחברה.
 

זו השנה השלישית ש"מרחב ההידברות" פועל בבית הספר.  קבוצות השיח הינן רב-גילאיות ומארחות בקביעות הורים ואורחים נוספים. בין דיוני דילמה, שיחות חווייה , "למידה בחברותא" והרצאות פועלות קבוצות השיח במיגוון צורות נוספות ובמבחר נושאים. כל תלמידי ביה"ס לוקחים חלק במפגשים בנושאים שנבחרו ע"י המורות , ובמקביל מתקיימות פגישות גם סביב נושאים שהתלמידים מציעים. אנו עוסקים בגיבוש תוכנית מערכתית שתפרוש את מיגוון דרכי השיח , אוצר הנושאים , ואת מיומנויות השיח בין שכבות הגיל השונות. התוכנית מעוגנת במערכת השעות של כל כיתה וניבחנת בעזרת מחוונים להערכת הישיגיה.
אנו תקווה כי פריצת גבולות הכיתה, הארגון חדשני של הלומדים ושל מקורות הלימוד, חיבור לנושאים חברתיים ואקטואליים, ועידוד ערכי תרבות השיח כמו: חופש הבחירה, חופש הבעת דעה, הרוב קובע, שיתוף פעולה וסובלנות , יקדמו אותנו בדרכנו להרחבת מעגלי ההשפעה שלנו, על כל תלמיד , בקהילת ביה"ס ובקרב בתי ספר עמיתים.